Штедљиви краљ: Чарлс ће током крунисања носити одећу својих предака

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Maj.2023, 09:25

Штедљиви краљ: Чарлс ће током крунисања носити одећу својих предака

Британски краљ Чарлс III, који се цео живот залагао за штедљивост, носиће на крунисању 6. маја одећу коју су носили његови претходници, укључујући и предмете и одећу која је припадала његовим родитељима. Фото: Танјуг/AP/Andrew Matthews/PA
Чарлс (74) ће бити крунисан 6. маја у Вестминстерској >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << опатији, а током велике церемоније носиће краљевску одећу која ће бити украшена верским или историјским симболима.

Бројни предмети које ће Чарлс имати на себи, као што је круна и жезло, стари су вековима, док се нека одећа коју ће носити појављивала током крунисања 1821. године, саопштила је Бакингемска палата, преноси Ројтерс.
Међу одећом ће бити и специјалне рукавице направљене за његовог деду, Џорџа VI.
„Имамо сјајног, штедљивог, пажљивог краља који ће пре да користи нешто старо, него да има нове рукавице“, рекла је Дебора Мур, извршна директорка „Дентса“, компаније која је направила рукавице са златним повезом за краља Џорџа VI током крунисања 1937. године.
London: Antimonarhistički pokret održaće protest tokom krunisanja Čarlsa III

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Штедљиви краљ: Чарлс ће током крунисања носити одећу својих предака се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.