Партизан поново победио Реал, утакмица завршена раније због туче на терену

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Apr.2023, 08:35

Партизан поново победио Реал, утакмица завршена раније због туче на терену

Кошаркаши Партизана победили су Реал (95:80) и у другом мечу четвртфиналне серије Евролиге који је обележила феноменална игра „црно-белих“ и општа туча на терену, због које је утакмица завршена на минут и 40 пре краја. Фото: АБА лига/Драгана Стјепановић Најважније за Партизан је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да је стигао на победу од пласмана на Фајнал фор Евролиге који се игра од 19. до 21. маја у Каунасу, али је питање у ком ће саставу играти у трећем мечу серије јер је повреду после дивљачког настраја Гершона Јабуселеа задобио Данте Егзум, а могуће је да ће Евролига због туче суспендовати неке од кошаркаша обе екипе.
Партизан је јуче боље отворио меч, повео је одмах на старту 7:0, а предност гостију је током целе прве деонице била између осам и 12 поена. У првој четвртини блистао је Егзум са 11 поена, а Кевин Пантер је додао пет. Ништа се није променило ни у другој деоници, наставио је Партизан да доминира, уз одличну ролу Алена Смаилагића који је дао седам поена у том периоду, који је окончан вођством Партизана 51:37.
На старту другог полувремена Реал је заиграо много боље у нападу и искористио лошу офанзивну игру „црно-белих“, па је тројком Рудија Фернандеза „краљевски клуб“ стигао на свега минус пет средином треће деонице (48:53). Уследила је кључна серија Партизана, прво тројка Џејмса Нанелија уз додатно слободно бацање, а убрзо затим и Пантера за плус 10 (62:52).
На крају треће деонице било је плус 11 (73:62) и већ тад је могло да се наслути да ће изабраници Жељка Обрадовића у Београд са 2:0 у серији. На старту четврте деонице Партизан је серијом тројки стигао до огромних плус 18 (87:69) и већ тад је било јасно да ће победити.
Два минута пре краја десила се немила сцена због које је на крају утакмица прекинута.
Све је почело кад је Серхио Љуљ намерно фаулирао Пантера, капитен Партизана није дао на себе, супротставио се Шпанцу, а у гужву су затим улетели сви играчи обе екипе, а најратоборнији је био Гершон Јабуселе који је дивљачким нападом с леђа ухватио за врат и оборио Егзума на паркет, а том приликом је Аустралијанац из Партизана добио посекотину на рамену и повреду скочног зглоба.
Судије су дуго гледале снимак, да би утврдиле шта се тачно десило и ко би требало да сноси какве последице. На крају су одлучиле да се утакмице заврши постигнутим резултатом јер су осим Рудија Фернандеза сви играчи обе екипе утрчали на терен и учествовали у инциденти.
Егзум је са 19 поена био најефикаснији у Партизану, 16 је дао Нанели,15 Зек Ледеј, Пантер 14, а 10 Матијас Лесор.
Код Реала су са по 16 поена најефикаснији били Руди Фернандез (4/6 тројке) и Марио Хезоња, 12 је додао Венсан Поарије, а 11 Џанан Муса.
Трећи меч серије играће се у уторак, 2. маја у Београду, а уколико победи, Партизан ће први пут после 2010. године играти на Фајнал фору.
Kike Sančez Flores smenjen sa mesta trenera Hetafea

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Партизан поново победио Реал, утакмица завршена раније због туче на терену се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.