Немачка жели да ограничи извоз хемикалија за полупроводнике у Кину

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Apr.2023, 17:56

Немачка жели да ограничи извоз хемикалија за полупроводнике у Кину

Немачка преговара о ограничењу извоза хемикалија које се користе за производњу полупроводника у Кину. Фото: Pexels/Pixabay Овај предлог је део пакета мера владе немачког премијера Олафа Шолца који би „одсекао“ Кину од робе и услуга неопходних за производњу напредних полупроводника, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << преноси Блумберг. Ако предлог буде усвојен, то би утицало на пословање немачких фирми као што су Мерк и БАСФ, рекао је извор који није желео да буде именован.
Берзе су на ову вест реаговале падом вредности акција БАСФ-а од 4,3 одсто на берзи у Франкфурту, док се вредности акција компаније Мерк нису битно промениле.
Скоро сваки чип на свету је створен уз помоћ Меркових продуката или услуга, док је БАСФ тржишни лидер за Европу и Азију и производњи хемикалија за полупроводнике.
U pripremi sporazum o slobodnoj trgovini sa Republikom Korejom

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачка жели да ограничи извоз хемикалија за полупроводнике у Кину се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.