Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Apr.2023, 16:02

Тужилаштво поднело захтеве за трајно одузимање имовине Дарка Шарића

 Тужилаштво за организовани криминал поднело је на Посебном одељењу Вишег суда у Београду захтев за трајно одузимање имовине Дарка Шарића. Фото: Pixabay/QuinceCreative Он је правноснажно осуђен на 14 година затвора као организатор криминалне групе која је прокријумчарила 5,7 тона кокаина >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << из Латинске Америке у Западну Европу. Како је Тањугу потврђено у том тужилаштву, захтев за трајно одузимање имовине, које је поднет 2021. године, тада је одбијен, јер још није била донета правоснажна пресуда у том предмету.
Захтев за трајно одузимање имовине поднет је за још деветоро осуђених, као и за двоје који су били обухваћени овим предметом, али су преминуло због чега је против њих обустављен поступак, а због чега се од њихових наследника, односно сродника одузима имовина.
Апелациони суд је 12. октобра прошле године донео правоснажну пресуду и Шарићу смањио казну за годину дана и осудио га на 14 година затвора.
Поред Шарића осуђено је још 18 његових сарадника, међу којима је и сведок-сарадник Небојша Јоксовић, за чији покушај убиства се новом оптужницом терете Шарић и још 14 оптужених, међу којима је и његов адвокат Дејан Лазаревић.
Припремно рочиште у том предмету данас је одложено због изостанка једног браниоца.
Такође, Апелациони суд је укинуо првостепену пресуду којом су Шарић и остали и 15 његових сарадника били осуђени на казне зтавора због сумње да су прали новац који је стечен кријумчарењем кокаина.
Након што је против Шарића и осталих 2009. године покренут поступак, уследила је истрага о испитивању порекла њихове имовине. Тада је од Шарића, али и његових сродника привремено одузет велики број некретнина, како у Србији тако и у инострнству.
Када је 2010. године прихваћен захтев за привремено одузимање имовине, саопштено је да је њена вредност скоро пет милиона евра.
U KCV-u urađene tri transplantacije bubrega od živih davalaca za nedelju dana

 
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тужилаштво поднело захтеве за трајно одузимање имовине Дарка Шарића се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.