Апел АБС: Будите пажљиви и додатно опрезни у саобраћају током празника

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Apr.2023, 11:31

Апел АБС: Будите пажљиви и додатно опрезни у саобраћају током празника

Агенција за безбедност саобраћаја (АБС) апеловала је данас на све учеснике у саобраћају да у време првомајских празника обрате посебну пажњу и буду додатно опрезни, јер се очекује повећан обим саобраћаја на путевима, путовања на дуже релације и у туристичке центре. Фото: PrtSc/JpPuteviSrbije/YouTube Агенција >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у саопштењу наводи да се може очекивати и већи интензитет локалних кретања коришћењем путничких аутомобила, повећан број мопеда, мотоцикала и бицикала, повећан број пешака у околини места атракција, као и гужве на путевима и наплатним рампама.
Анализе које спроводи Агенција за безбедност саобраћаја указују на то да су најчешћи фактори настанка саобраћајних незгода са настрадалим лицима у време првомајских празника неприлагођена брзина и вожња под дејством алкохола.
Агенција апелује на све возаче да брзину кретања возила прилагоде условима на путу и постављеним ограничењима, као и да не возе под дејством алкохола и психо-активних супстанци. Првомајске празнике пратепутовања у ноћним условима и вожња под дејством алкохола, нарочито младих лица, те упућујемо апел и родитељима да учествују у организацији превоза своје деце како би празници протекли безбедно, навека је Агенција.
Пешацима и бициклистима саветује да приликом кретања, поготову у јутарњим и вечерњим сатима, носе светлију и уочљивију одећу, буду адекватно осветљени, буду опрезни у саобраћају, као и да поштују саобраћајне прописе. Мопедистима и мотоциклистима Агенција саветује да се адекватно припреме за путовања, користе заштитну опрему и да обрате пажњу на влажност коловоза поготову у јутарњим и вечерњим часовима, да поштују прописе, да не претичу колоне возила и да буду стрпљиви.
Неопходно је и да сви возачи и путници употребљавају сигурносне појасеве, исправно превозе децу у адекватним ауто-седиштима за децу. Родитеље позивамо да посебно воде рачуна о безбедности своје деце у саобраћају, саопштила је Агенција за безбедност саобраћаја и свим учесницима у саобраћају пожелела безбедне празнике.
Glasanje u okviru konkursa „Oni su heroji“ do 30. aprila

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Апел АБС: Будите пажљиви и додатно опрезни у саобраћају током празника се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.