Судан: Британија позвала на хитну евакуацију пре окончања примирја

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Apr.2023, 10:31

Судан: Британија позвала на хитну евакуацију пре окончања примирја

Велика Британија можда неће моћи да настави евакуацију својих држављана из Судана када се прекид ватре оконча и због тога их је позвала на хитну евакуацију, изјавио је данас британски министар спољних послова Џејмс Клеверли. Фото: Танјуг/AP Photo/Thanassis Stavrakis Клеверли је рекао за >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << телевизију Скај њуз да после прекида примирја не може да гарантује да ће бити могућа евакуација, пренео је Ројтерс.
Истовремено, Француска је саопштила данас да је до сада евакуисала више од 900 својих и држављана других земаља из Судана.
Француско Министарство спољних послова навело је да је француска влада до сада евакуисала укупно 936 људи из Судана, укључујући француске, британске, америчке, канадске, етиопске, холандске, италијанске и шведске држављане. Суданска војска и паравојне Снаге за брзо реаговање (РСФ) договориле су се о 72-часовном примирју од поноћи између понедељка и уторка.
Суданске оружане снаге (САФ) саопштиле су да су САД и Саудијска Арабија посредовале у договору о прекиду ватре, а примирје се користи за евакуацију страних држављана из Судана.
Оружана борба за власт између суданске војске и РСФ избила је 15. априла.
Bajden: Možda nisam jedini koji može da pobedi Trampa, ali ja ga dobro poznajem

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Судан: Британија позвала на хитну евакуацију пре окончања примирја се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.