До које године дете треба да користи ауто седиште? Безбедност је најважнија

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Apr.2023, 10:18

До које године дете треба да користи ауто седиште? Безбедност је најважнија

Аутоседишта деца треба да користе што је дуже могуће. Фото: Pexels/Kampus production До 2014. године закон је налагао да деца млађа од 12 година не смеју да се возе на предњем седишту, али нови закон налаже да деца ту смеју да седе чим пређу висину од 150цм, без обзира на старост.
Такође, деца >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << висока од 135 до 150 цм могу да се возе на задњем седишту, без седишта и постоља, ако су правилно везани појасом. Деца до 135 цм и даље морају да се возе у посеним сигуросним седиштима или на постољу.
Аутоседишта су пуно сигурнија и препоручује се да се деца, што је дуже могуће, возе у њима.
Дете никако не сме да се вози у крилу! Оно што је посебно важно јесте да будете опрезни јер дете никако не смете да возите у крилу, нити да га у том положају смете везати појасом. У првом случају немогуће је задржати дете рукама од силине удара приликом судара, док га појас може додатно повредити јер ће се наћи између њега и тежине твог тела.
Stvari iz detinjstva koje deca zauvek pamte

Преузмите андроид апликацију.
Чланак До које године дете треба да користи ауто седиште? Безбедност је најважнија се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.