Русија именовала новог команданта мировних снага у Нагорно-Карабаху

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Apr.2023, 08:46

Русија именовала новог команданта мировних снага у Нагорно-Карабаху

Руске оружане снаге саопштиле су да су именовале једног од највише рангираних руских команданата на чело мировних снага у региону Нагорно-Карабаха, спорном подручју на којем поново расту тензије између Јерменије и Азербејџана. Фото: Pixabay/barmalyanich Руско Министарство одбране >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је саопштило да командовање мировним снагама у Нагодно-Карабаху преузима генерал-пуковник Александар Ленцов, заменик главнокомандујућег руских копнених снага, уместо досадашњег команданта, генерал-мајора Андреја Волкова.
Није наведен прецизан разлог за ову промену на челу мировних снага која је објављена само неколико сати након телефонског разговора председника Русије Владимира Путина и премијера Јерменије Никола Пашињана, пренео је Ројтерс. Британска агенција подсећа да је Јерменија недавно изразила забринутост због тога што руске мировне снаге нису успеле да одрже отворен коридор Лачин, једину саобраћајницу која повезује Јерменију са Нагорно-Карабахом преко територије Азербејџана.
Руске мировне снаге су распоређене 2020. године с циљем да окончају оружани сукоб у Нагорно-Карабаху око којег се од распада СССР 1991. године боре Јерменија и Азербејџан.
Ова планинска енклава је међународно призната као део Азербејџана, али насељена је углавном Јерменима.
Kadirov: Interventna čečenska jedinica upućena u zonu specijalne vojne operacije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Русија именовала новог команданта мировних снага у Нагорно-Карабаху се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.