Американци сматрају да Бајден не треба да тражи реизбор због година

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Apr.2023, 10:33

Американци сматрају да Бајден не треба да тражи реизбор због година

Само дан након што је актуелни амерички председник Џозеф Бајден објавио да ће се кандидовати на изборима 2024. године за још један мандат у Белој кући, објављено је истраживање које је показало да 70 одсто Американаца и 51 одсто демократа сматра да он не би требало да тражи реизбор. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Niall Carson/PA via AP Готово половина њих као разлог наводи Бајденове године, преноси Би-Би-Си.
Бајден је већ најстарији председник у историји САД, а уколико би победио на реизбору, био би инаугурисан у 82. години и завршио свој други четворогодишњи мандат са 86 година.
Према подацима америчке владе, просечан преостали животни век 82-годишњег мушкарца је 6,77 година, са осам одсто шансе да умре у наредних 12 месеци. Политички консултант Боб Шрум, директор Центра за политичку будућност и бивши виши саветник у председничким кампањама демократа Ала Гора и Џона Керија рекао је да ће питање старости постати проблем само ако Бајден направи „озбиљну“ грешку.
Уколико се то догоди, републиканци, који већ покушавају да појачају сваки Бајденов гаф, биће спремни да изнесу аргумент да Бајден више није способан за председника.
Прошле године, 54 републиканца у Представничком дому потписала су писмо које су упутили Белој кући и у којем су изразили забринутост због когнитивног стања Бајдена и захтевали да он уради тест за деменцију. У писму је наведен низ Бајденових грешака и погрешних изјава током његовог председништва.
Бивши амерички председник, Доналд Трамп, који је тренутно водећи кандидат за републиканску председничку номинацију 2024, рекао је прошле године да Бајден не може да говори јасно.
Трамп је приказао видео са Бајденовим гафовима на октобарском предизборном митингу за Конгрес у Аризони, наводећи да Бајден не може јасно да размишља. Џим Месина, који је водио кампању за реизбор Барака Обаме 2012. године, указао је да је Трамп само четири године млађи од Бајдена.
Бајден је увек потцењен, рекао је Шрум, подсећајући да је тако било и на изборима 2020. године.
Sudan: Svrgnuti lider Omar al-Bašir prebačen iz zatvora u vojnu bolnicu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Американци сматрају да Бајден не треба да тражи реизбор због година се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.