Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Apr.2023, 09:00

Студија са Харварда показала: Једна врста послова сматра се најнесрећнијом и најнепожељнијом

Студија која је трајала чак 85 година дошла је до запањујућих закључака. Фото: Pexels/Fox Док седите у својој канцеларији и можда често помишљате како имате најлошији посао или сте мало плаћени, једна студија доноси занимљиве резултате на питање који су најнесрећнији послови на свету >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и шта треба урадити како би постигли задовољство на радном месту.
Студија са Харварда која је трајала 85 година и у којој је учествовало око 700 особа из целог света показала је да су најусамљенији послови заправо најнесрећнији. С друге стране, то истраживање које се сматра једним од најдуговечнијих студија о срећи и равнотежи између посла и приватног живота, потврдило је оно што су сви мање-више знали – тимски рад је неопходан како за продуктивност, тако и за морал запослених, преноси економиктајмс.
„Ниједан човек није попут острва“ Роберт Валдингер, професор психијатрије на Харвардској медицинској школи и директор Харвардске студије о развоју одраслих, објаснио је да послови који захтевају мало или готово уопште људске интеракције не нуде могућност за контакт с вршњацима и имају запослене који се осећају „најјаднијима“. Он сматра како повезаност са људима чини да се људи осећају задовољнији послом и да раде боље.
Усамљеност на послу је чешћа него што сви мисле Рад на даљину је постао заступљенији, нарочито после пандемије коронавируса, а то се најчешће односи на поља као што су достава хране, малопродајне услуге и слично где радници раде потпуно изоловано од колега, што их истовремено чини усамљеним.
Забринутост код послова окренутим клијентима Они који раде на даљину нису једини погођени усамљеношћу на послу. Студија је показала да и послови у служби где запослени проводе време бавећи се „љутим“ клијентима имају мало могућности да се друже са колегама и то може изазвати депресивност због стреса.
Негујте добре односе на радном месту Развијање веза с другима на послу може вам помоћи да радите продуктивније и истовремено подиже морал. Стручњаци саветују да је најидеалније пронаћи сараднике који су сличних интересовања као и ви, па чак то били и хобији попут књига неких игара. Можете оформити групу где се можете дружити. Како бисте заволели свој посао некада је потребно потражити и помоћ или менторство других.
Кључно за добру радну средину јесте рад са тимом и добри односи са колегама. Такви односи и везе снижавају ниво стреса и могућност да кући дођете с посла љути и изнервирани.
Dobro pogledajte u SVOJ DOM, možda imate stvari VREDNE čitavo bogatstvo a da ni ne znate

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Студија са Харварда показала: Једна врста послова сматра се најнесрећнијом и најнепожељнијом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.