Лула да Силва: У “лудом рату“ Русије и Украјине нико не говори о миру

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Apr.2023, 20:40

Лула да Силва: У “лудом рату“ Русије и Украјине нико не говори о миру

Бразилски председник Луиз Инасио Лула да Силва данас је критиковао руску инвазију на Украјину, али је додао да у том “лудом рату“ нико не говори о миру. Фото: Танјуг/АР/Gustavo Moreno Лула је током званичне посете Шпанији навео да је његова земља посвећена проналажењу мировне формуле >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за окончање сукоба, преноси Ројтерс.
“Разумем европски поглед на овај рат. Неприхватљиво је да једна земља нападне другу, али то је рат у којем не видим да ико говори о миру“, рекао је Лула.
Раније данас Лула је посетио и Португал, где је одржао говор у парламенту у Лисабону, а тамо су га дочекале многе његове присталице, али и опоненти, додаје Ројтерс.
Током своје прве посете Европи откако је преузео дужност председника Бразила, левичарски лидер Лула је присуствовао годишњој португалској комеморацији Револуцији каранфила 1974. године када је збачен диктатор Антонио де Оливеира Салазар.
Lulu u Portugalu dočekali i protivnici i pristalice

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лула да Силва: У “лудом рату“ Русије и Украјине нико не говори о миру се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.