Лекић: Одлука Црне Горе да подржи пријем Приштине у Савет Европе неозбиљна и недемократска

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Apr.2023, 19:52

Лекић: Одлука Црне Горе да подржи пријем Приштине у Савет Европе неозбиљна и недемократска

Лидер Демоса и председник Одбора за међународне односе и исељенике Скупштине Црне Горе, Миодраг Лекић, данас је изјавио да је одлука владе да подржи пријем тзв. Косова у Савет Европе, и то, како је рекао, у форми тајанствене одлуке од које се затим компоненте владе јавно дистанцирају, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << представља нови прилог неозбиљности и неодговорности црногорске државе. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић Он је навео да је влада Црне Горе требало да о тој одлуци консултује, “или макар обавести“ Одбор за међународне односе и исељенике, пренео је CdM.
“Слично 42. Влади и 43. Влада – састављена од УРА-е, СНП-а, Бошњачке странке и албанских партија није налазила за сходно да консултује или макар обавести Одбор. Зато ће Одбор затражити извештај о разлозима и методу доношења поменуте одлуке, очигледно усвојене неким парадржавним и парадипломатским начином, а у сваком случају је недемократски и нетранспарентан“, написао је Лекић на свом налогу на Фејсбуку.
Cvijanović uputila jasnu instrukciju: BiH ne glasa za članstvo tzv. Kosova u Savetu Evrope

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лекић: Одлука Црне Горе да подржи пријем Приштине у Савет Европе неозбиљна и недемократска се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.