Сијарто: Још осам мађарских држављана у Судану ускоро на сигурном

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Apr.2023, 16:20

Сијарто: Још осам мађарских држављана у Судану ускоро на сигурном

Још осам мађарских држављана ускоро ће бити безбедно у Судану, сви су добро и комуникација са њима је у току, изјавио је данас министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто. Фото: Танјуг/AP Photo/Darko Vojinovic, File Он је на аеродрому у Софији рекао да су представници Министарства у личном >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << контакту са Мађарима евакуисаним у Етиопију и Џибути и да је у току припрема документације како би се вратили кући.
Према његовим речима, у Картуму, главном граду Судана, где су борбе у току, још су само два Мађара.
„Преосталих укупно осам људи ускоро ће се састати са колегама делегираним од стране амбасада или конзулата у региону на договореним безбедносним тачкама“, рекао је он, преноси агенција МТИ.
Сијарто је изразио наду да ће „у року од неколико сати стићи добре вести“, као и да ће јавност бити информисана о напретку евакуације.
Bajden zvanično objavio kandidaturu za reizbor

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сијарто: Још осам мађарских држављана у Судану ускоро на сигурном се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.