Како уклонити супер лепак?

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Apr.2023, 11:39

Како уклонити супер лепак?

Сви знају за супер лепак и сви га користе. Овај чудесни производ спасава нас у најразличитијим ситуацијама. Фото: Pexels/Thirdman Сетите се само колико пута сте били на ивици да останете без нечега вама вредног и битног, али захваљујући супер лепку и даље поседујете одређен предмет.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Наравно, он не служи само за то, већ и за разноразне поправке по кући, међутим, то се углавном претвори у ноћну мору јер је флеке од супер лепка јако тешко уклонити.
Поред тога што је изузетно јак, супер лепак има снагу да створи чврсту везу између делова које желите да спојите и то за само неколико секунди. Зато се поставља питање како га ефикасно уклонити са радних површина, одеће, али и намештаја у кући?
Одговор је: Све зависи од врсте површине на коју вам је кануо лепак. Уколико су у питању подови од тврдог дрвета, онда је ацетон најбоље решење. Са друге стране, за неке друге површине ће вам бити потребни алкохол, сирће, маслиново уље, па чак и обична сапуница. Када се догоди да вам супер лепак кане на одећу, најбоље решење је да алкохол нанесете на тканину и да тканину затим грубље изрибате. Оно што је важно јесте да ацетон никако не стављате на одећу, јер бисте тако могли да је оштетите.
На површине, као што је кожни намештај, можете да нанесете сирће. Биће му потребно мало више времена да делује, али би требало да одради посао на крају.
Флеке некада неће нестати тек након неколико покушаја, па је важно да будете упорни.
Namirnice koje stvaraju celulit

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како уклонити супер лепак? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.