Америчка амбасадорка пред СБ УН назвала Русију лицемерним сазивачем састанка

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Apr.2023, 11:20

Америчка амбасадорка пред СБ УН назвала Русију лицемерним сазивачем састанка

Америчка амбасадорка у УН, Линда Томас-Гринфилд, на састанку Савета безбедности, назвала је Русију „лицемерним сазивачем” састанка јер је, како је навела, ратом у Украјини прекршила повељу УН. Фото: Танјуг/AP Photo/John Minchillo Британска амбасадорка у УН Барбара Вудворд рекла је на >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << седници СБ у понедељак да су земље виделе шта руска идеја мултилатерализма значи за свет – гажење повеље УН и рат који је донео незамисливе патње Украјини, објавио је Гардијан.
Руски министар спољних послова Сергеј Лавров бранио је на седници руску специјалну војну операцију, понављајуц́и оптужбе да Украјина промовише „нацистичке праксе“ и забрањује руски језик и културу, као и да НАТО планира да се прошири на Украјину.
„Не можемо да разматрамо украјинско питање одвојено од геополитичког контекста“, рекао је Лавров. Кинески амбасадор у УН Џанг Јун на седници СБ је оценио да „свет сада стоји на историјској раскрсници“.
Џанг је истакао да се човечанство суочава са глобалним изазовима без преседана и да је због тога постало све хитније и важније придржавати се Повеље УН.
Zelenski: U ruskom granatiranju Kupjanska jedna osoba poginula, 10 ranjeno

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Америчка амбасадорка пред СБ УН назвала Русију лицемерним сазивачем састанка се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.