Студија: Труднице које имају јутарње мучнине рађају интелигентнију децу

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Apr.2023, 10:13

Студија: Труднице које имају јутарње мучнине рађају интелигентнију децу

Жене које у трудноћи често повраћају и имају мучнине наводно рађају интелигентнију децу, показало је истраживање. Канадски научници открили су да маме које пате од тешких јутарњих мучнина током трудноће, укључујући и хиперемезу од које је патила Кејт Мидлетон, обично имају >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << децу с високим IQ-ом, доноси Practical Parenting. Фото: Pexels/Pavel Dаnilyuk Револуционарна студија проучавала је 121 дете у периоду од три до седам година чије су мајке током трудноће патиле од тешких јутарњих мучнина. Стручњаке је изненадило оно што су открили. Наиме, деца чије су мајке у трудноћи имале чешће и интензивније мучнине показала су много боље резултате на тестовима интелигенције, памћења и језичних вештина.
Мучнина у просеку погађа и до 80 посто трудница. И док код већине жена ови неугодни симптоми пролазе након првих 12 недеља, код неких могу потрајати све до трећег тромесечја, па и завршетка трудноће. Истраживачи верују да хормони трудноће повезани с јутарњим мучнинама имају позитивне учинке на развој мозга фетуса. „Ова открића сугеришу да мучнина и повраћање у трудноћи нису потпуно штетни и заправо могу повољно побољшати дугорочни ментални развој деце“, изјавила је вођа истраживања Ирена Нулман.
Psiholozi otkrivaju: Osobine koje imaju najbolji očevi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Студија: Труднице које имају јутарње мучнине рађају интелигентнију децу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.