Кошаркаши Лос Анђелес Лејкерса остварили победу против Мемфис Гризлиса

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Apr.2023, 09:33

Кошаркаши Лос Анђелес Лејкерса остварили победу против Мемфис Гризлиса

Кошаркаши Лос Анђелес Лејкерса славили су и у четвртом сусрету прве рунде плеј-офа против Мемефис Гризлиса резултатом 117:111 након продужетака. Фото: Танјуг/AP Photo/Jae C. Hong Веома неизвестан меч је прошао у знаку 38-годишњег Леброна Џејмса који не показује знаке старења и одвео је свој >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << тим до предности од 3:1 у серији.
Управо је он био тај који је одржао „језераше“ у игри када је на 0,8 секунди до краја изједначио и одвео меч у продужетке. Тамо је заједно са Ентонијем Дејвисом оркестрирао преокрет, док су победу „оверили“ Остин Ривс и Денис Шрудер са линије за слободна бацања.
Џејмс је за 45 минута на паркету постигао 22 поена, имао 20 скокова што је рекорд његове каријере и поделио седам асистенција уз две блокаде. Он је тако постао део друштва који чине Вилт Чемберлен, Шакил О‘Нил, Карим Абдул Џабар и Елџин Бејлор као једини кошаркаши тима из Лос Анђелеса који су имали 20/20 партију у плеј-офу.
Уз то, постао је најсторији играч у историји плеј-офа са 15/15/5 утакмицом.
Подршку су му пружили Остин Ривс са 23 поена и шест асистенција,односно Дианђело Расел са 17 и Џеред Вандерблит са 15 поена. Двоцифени су били још Денис Шрудер и Ентони Дејвис (11 скокова, 4 блокаде) са по 12 поена.
Код Мемфиса се истакао Дезмонд Бејн са 36 поена и седам скокова и управо је он постигао кош који је пред крај меча донео предност Гризлиса само да би га Леброн поништио. Џа Морент је имао катастрофалних 8/24 из игре за 19 поена уз седам асистенција, док је Џерен Џексон остварио дабл-дабл учинак са по 14 поена и скокова.
Пета утакмица ове серије се игра у ноћи између среде и четвртка од 1 час и 30 минута.
Победник овог дуела ће у наредној рунди играти против бољег из сусрета Сакраменто Кингса и Голден Стејт Вориорса.
Batler razbio Janisa sa 56 poena, Majami preokrenuo -14 za 3-1!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кошаркаши Лос Анђелес Лејкерса остварили победу против Мемфис Гризлиса се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.