Њујорк: Лавров позвао УН да се стриктно придржава принципа непристрасности

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Apr.2023, 08:53

Њујорк: Лавров позвао УН да се стриктно придржава принципа непристрасности

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров, током састанка са генералним секретаром УН Антониом Гутерешом у Њујорку, позвао је руководство светске организације да се стриктно придржава принципа непристрасности, саопштило је руско министарство спољних послова. Фото: Танјуг/AP >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool Министарство је навело да је у фокусу разговора била ситуација у Украјини.
Лавров је још једном детаљно описао разлоге текуће кризе, напредак и циљеве руске специјалне војне операције у Украјини, усмерене на отклањање претњи националној безбедности Русије, пренео је ТАШ.
Шеф руске дипломатије критиковао је понашање западних држава које користе платформу УН за промовисање политизованих антируских иницијатива које могу, како је рекао, само да продуже текућу кризу, наводи се у саопштењу. Лавров је истакао да није било напретка у спровођењу дела споразума о извозу руског жита.
Лавров је напоменуо да се украјинско жито извози преко црноморских лука на основу споразума из Истанбула, који је потписан у јулу прошле године, али да се споразум о извозу руских пољопривредних производа и минералних ђубрива, који је тада такође потписан, не спроводи, саопштило је руско министарство у понедељак.
Gutereš poslao pismo Putinu, predlaže mu produžetak sporazuma o žitaricama

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Њујорк: Лавров позвао УН да се стриктно придржава принципа непристрасности се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.