Петковић: Апсурд је најбоља реч да се опише политичка филозофија Приштине

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Apr.2023, 07:54

Петковић: Апсурд је најбоља реч да се опише политичка филозофија Приштине

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић синоћ је, реагујући на тврдње председнице привремених приштинских институција Вјосе Османи, поручио да је апсурд најбоља реч да се опише политичка филозофија Приштине. Фото: Танјуг/Слободан Миљевић „Када Вјоса Османи >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << помене кршење Бриселског спразума, вероватно мисли на Заједницу српских општина на Косову и Метохији. Обавезе Приштине у том погледу су описане у првих шест параграфа споразума, а до данас, десет година касније од потписивања споразума, резултат је нула“, навео је Петковић на Твитеру.
Петковић је додао да је смелост Османи да говори о кршењу Бриселског споразума апсурдна. “Смелост Вјосе Османи да некоме држи лекције о кршењу Бриселског споразума јесте апсурдна, али апсурд је реч која најбоље описује политичку филозофију у Приштини. И избори пре два дана су то јасно потврдили“, поручио је Петковић.
Османи је претходно на Твитеру изнела тврдњу да је Србија „прекршила два члана Бриселског споразума и договора из Охрида“.
„У питању су страно мешање у косовске изборе и лобирање и гласање против чланства Косова у Савет Европе. Нови споразум, али стара Србија“, тврди Османи.
Dačić: Očekivana odluka Saveta Evrope, dan kojeg će se stideti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Петковић: Апсурд је најбоља реч да се опише политичка филозофија Приштине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.