ЕЦБ и ЕИОПА позивају на осигуравање против катастрофа изазваних климом

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Apr.2023, 13:34

ЕЦБ и ЕИОПА позивају на осигуравање против катастрофа изазваних климом

Европска централна банка (ЕЦБ) и Европско надзорно тело за осигурање и струковно пензионо осигурање (ЕИОПА) указали су данас на важност осигурања против катастрофа које настају као последица климатских промена. Фото: Танјуг/AP Photo/Leo Correa У заједничком саопштењу ове две организације >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << наводи се да осигурање у ЕУ данас покрива само четвртину губитака који настају као последица катастрофа које су изазване климатским променама, док је у неким земљама овај проценат испод пет одсто.
Ова диспропорција ће се повећати са растом утицаја климатских промена, додаје се у саопштењу.
„Морамо да подигнемо свест о осигурању против катастрофа изазваних климатским променама да би смо смањили утицај природних катастрофа на економију и финансијски систем“, изјавио је потпредседник ЕЦБ, Луј де Гиндо. Председавајућа организације ЕИОПА Петра Хиелкема рекла је да осигурање игра велику улогу у заштити пословања и људи против губитака које настају као последица катастрофа изазваних климатским променама.
Према њеном мишљењу, поменути губици нису осигурани у довољној мери и треба предложити и пронаћи решења за ову ситуацију.
Људи делимично потцењују штету која настаје од климатских промена, а многи се у овој ситуацији ослањају на подршку своје владе. Како ће природне катастрофе постати чешће и имати горе последице, порашће и трошкови осигурања.
Нека осигуравајућа друштва ће можда смањити накнаду штете или престати да нуде одређене врсте осигурања, што ће још више повећати поменуту диспоропрцију.
Klijenti Kredi Suis u prvom kvartalu povukli 62,5 milijarde evra iz te banke

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ЕЦБ и ЕИОПА позивају на осигуравање против катастрофа изазваних климом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.