Једни од најбољих младих музичара Србије први пут у Новом Саду

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Apr.2023, 12:12

Једни од најбољих младих музичара Србије први пут у Новом Саду

Једна од најперспективнијих младих уметница Србије, Уна Станић, један од водећих младих звезда на нашој сцени, Немања Станковић и најистакнутији пијаниста своје генерације, Владимир Милошевић, удружили су своје таленте и креативне снаге у Corda piano trio, који ће се први пут представити >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << новосадској публици у суботу, 29. априла, у Градској концертној дворани, од 20 часова. Фото: КЦНС Трио који је основан прошле године, већ 2023. постао је део престижне европске уметничке мреже „Le Dimore del Quartetto“, која унапређује камерну музику и европску културну баштину, а у Нови Сад доносе аутентичност поткрепљену њиховим врсним искуством, посебан доживљај какав публика још није имала прилике да осети. Улазнице се могу пронаћи на продајним местима Gigstix-а, као и онлајн на сајту gigstix.com.
Троје младих уметника носиоци су бројних награда, а наступали су већ са светским виртуозима, као и на бројним фестивалима и такмичењима. Док је Уна Станић још 2014. године постала најмлађи члан Бечког камерног оркестра, Немања Станковић био је вођа групе виолончела Београдске филхармоније током осам сезона, Владимир Милошевић проглашен је уметником у успону, од стране Удружења концертних уметника Њујорка (New York Concert Artists & Associates), након чега је наступио са Симфонијским оркестром NYCA у сали Merkin hall у Њујорку.
Уна је финалиста и носилац награда бројних међународних такмичења у Србији, Хрватској, Италији, Мађарској, Аустрији, Немачкој, САД, Чешкој, Москви, као и стипендије маестра Claudia Abbada за усавршавање младих уметника у Италији, стипендије Аустријске покрајине Штајерска за истакнутог младог музичког уметника у Аустрији 2013. године, као и стипендија Интернационалне Академије за музику у Лихтенштајну и Академије Виллецросе у Француској и Музичкој академији у Бергену, у Холандији. Њен први компакт-диск у издању „АртЛинка“ и канцеларије „Хегер и Партнер“ објављен је 2017. године у Бечу, а од стране Exit Фондације и Компаније НИС, 2018. године је за постигнуте резултате у области културе и уметности, проглашена за Младог Хероја Србије.
Немања је наступао широм Европе (у Аустрији, Италији, Француској, Енглеској, Немачкој, Белгији, Шведској, Данској, Мађарској, Пољској, на Малти), али и у Северној Америци (у САД, Канади, Мексику), као и у Азији (у Јапану) и Африци (у Сенегалу и Тунису), а запажене наступе имао је и на међународним фестивалима: БЕМУС, НИМУС, Мокрањчеви дани, Cellissimo, ParkSommer, Alpen Classica, Miguel Bernal Jiménez, Котор Арт, Чело фест, ЗУМ…
Његов албум „Трагови“ уврштен је међу пет најбољих остварења за виолончело у 2020. години, по избору „Виолончело Фондације“ из Њујорка (САД), а управо због тог албума, Немања је награђен Наградом града Београда – Деспот Стефан Лазаревић. За промоцију српског савременог стваралаштва, 2022. године Удружење композитора Србије доделило је Немањи Станковићу Награду младом уметнику „Александар Павловић“.
Владимир је такође наступао на фестивалима широм Европе и света: Париз, Лондон, Берлин, Праг, Санкт Петербург, Беч, Тел Авив, Милано, Лион, Ница, Казабланка, Маракеш, Порто Алегре, Пелотас. Као победник конкурса Concerti in Villa у Вићенци дебитовао је у чувеној дворани Carnegie hall у Њујорку. Концертирао је и широм Јужноафричке републике; Кејптаун, Јоханесбург, Дурбан, Блумфонтеин, Порт Елизабет, као и у Аустралији; Сиднеј, Канбера и Мелбурн.
Редовно наступа и као камерни музичар са еминентним солистима, као што су Стефан Миленковић, Драган Ђорђевић, Роман Симовић, Дмитри Прокофиев, Јанош Балинт, Дејан Гаврић, на фестивалима у Русији, Словенији, Италији, Белгији, Србији. Са Стефаном Миленковићем је имао запажене наступе на фестивалима у Хрватској, Босни и Херцеговини, Италији као и недавно на фестивалу Арсана у Птују (Словенија) и фестивалу Охридско лето у Охриду (Северна Македонија).
Radionica savremenog plesa „CONTAKIDS“ u KS Mlin, 28. aprila

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Једни од најбољих младих музичара Србије први пут у Новом Саду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.