Штрајкови на аеродромима у Берлину и Хамбургу

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Apr.2023, 11:48

Штрајкови на аеродромима у Берлину и Хамбургу

На аеродромима у Берлину и Хамбургу радници обезбеђења и нелетачко особље ступили су данас у једнодневни штрајк због ниских плата. Фото: Танјуг/Joerg Carstensen/dpa via AP Прес служба аеродрома Берлин-Бранденбург саопштила је да су сви поласци отказани, као и да ће поједина слетања бити >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << измењена након што су чланови синдиката Верди ступили у штрајк.
Запослени у приватној компанији АХС, која пружа услуге пријаве, укрцавања и проналажења изгубљеног пртљага бројним авиокомпанијама, укључујући и Луфтханзу на аеродрому у Хамбургу, такође су ступили у целодневни штрајк, преноси Ројтерс.
Са аеродрома у Хамбургу саопштено је да се не очекује да то утиче на доласке или летове које опслужују друге компаније.
Прошле недеље штрајковима су погођени аеродроми у Дизелдорфу, Хамбургу, Келн-Бону и Штутгарту. Синдикати запослених у авио-компанијама организовали су неке од највећих штрајкова у последњих неколико деценија у Немачкој, у којима су тражили веће плате услед растућих трошкова живота.
Незопонт: Већина Мађара сматра да постоји ризик од трећег светског рата

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Штрајкови на аеродромима у Берлину и Хамбургу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.