Пешић: Тешко да Реал може да добије три меча, а Партизан да исто толико изгуби

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Apr.2023, 10:40

Пешић: Тешко да Реал може да добије три меча, а Партизан да исто толико изгуби

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић изјавио је да је Реал фаворит против Партизана у четвртфиналу плеј-офа Евролиге, али је додао да верује да ће „црно-бели“ бити равноправан ривал мадридском клубу у серији. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић Први меч између >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Реала и Партизана биће одигран сутра од 20.45 сати у Мадриду. Четвртфинална серија се игра на три победе.
„Реал је увек фаворит, не само у предстојећем дуелу, захваљујући богатој прошлости, али, онда долазимо до следећег – већ три године више није што је некад био. Из пуно разлога, од разних промена, повреда, нису могли да организују потенцијал великог броја играча на које рачунају, па да све преточе у резултат који се очекује од таквог клуба. Ништа се није променило ни у текућој сезони, па Партизан ако и нема веће шансе од њих, биће бар равноправан у серији“, рекао је Пешић за Спортклуб.
Селектор Србије је навео да кошаркаши Реала нису у врхунској форми. „Мадридски тим је стар, многи првотимци нису физички спремни или су повређени, па су зато играли ‘горе-доле’. Да су у топ форми, имали би веће шансе против ‘црно-белих’, који су баш како би требало да се ‘изгледа’ уочи оваквих утакмица. За разлику од Реала, Партизан је свеж, разигран, а што је најважније, па тамо се зна, што би ми рекли, ко коси, а ко воду носи. Можда немају предност у односу на чувеног ривала, али могу да буду егал у следећим окршајима“, додао је селектор Србије.
Он је рекао да не очекује да предност домаћег терена буде одлучујућа. „У том двобоју, из ове перспективе, тешко да Реал може да добије три утакмице, као што је тешко да Партизан изгуби исто толико мечева. Код овог четвртфиналног пара, ни та предност домаћег терена, на страни шпанског клуба, неће бити одлучујућа. Јер, прави домаћи паркет имају ‘црно-бели’ у крцатој Арени. А један меч морају да добију и на страни, у Мадриду, пошто су таква правила игре“, додао је селектор Србије.
Пешић је потом анализирао и дуеле Барселоне и Жалгириса. „Барселона јесте апсолутни фаворит, али је Жалгирис изузетно пријатно изненађење. За разлику од већине евролигаша, играју са гро домаћих кошаркаша, односно само са три, четири странца. Честитам им на томе, а због тога би их требало максимално респектовати. Као и њихов терен у Каунасу, који није можда као београдски паркети, али трибине знају и те како да га ојачају. Барселона је, са друге стране, поправила форму, стабилизовала се и, јесу фаворити у односу на Литванце“, нагласио је Пешић.
У преостала два четвртфинала Евролиге играће Олимпијакос – Фенербахче и Монако – Макаби. „Монако није сто одсто фаворит, али то је тим, који може са сваким да се носи. И за разлику од ‘жутих’, они су уз Олимпијакос, па и Жалгирис, три најбоља састава у смислу континуитета игара. Екипа из Пиреја је највише показала, константност и ниво, па они су последњих година чести учесници завршница Евролиге. Нису ни случајно завршили као лидери лигашки део елитног такмичења. Док њихов ривал, Фенерабхче не игра добро у последње време. Имају квалитетне појединце, али не верујем да могу да направе корак даље од ТОП 8“, закључио је Пешић.
Друга утакмица између Реала и Партизана биће одиграна у четвртак у Мадриду од 20.45 сати. Трећи меч ће бити одигран другог маја у Београду од 20.30 часова, а евентуални четврти два дана касније такође у Београду. Евентуална мајсторица је на програму деветог маја у Мадриду.
Obradović: Real je favorit, ali Partizan dele tri koraka od F4

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пешић: Тешко да Реал може да добије три меча, а Партизан да исто толико изгуби се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.