Лавров допутовао у Њујорк на заседање Савета безбедности УН

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Apr.2023, 09:30

Лавров допутовао у Њујорк на заседање Савета безбедности УН

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров допутовао је у Њујорк, где ће данас и сутра учествовати и председавати седницама Савета безбедности УН, изјавила је данас портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова. Фото: Танјуг/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << AP „Сергеј Лавров је стигао у Њујорк. Сутра ће се одржати седница СБ УН којом ће председавати“, написала је она синоћ на свом Телеграм каналу, преноси ТАСС.
Очекује се да ће највиши руски дипломата данас одржати састанак са генералним секретаром УН Антониом Гутерешом, а стални представник Русије при УН Василиј Небензја рекао је раније да Русија „има доста тема за дискусију“.
Поред тога, Лавров је позвао највише дипломате неколико земаља, укључујуц́и америчког државног секретара Ентонија Блинкена, да учествују на седницама Савета безбедности којима председава Русија.
Mask odgovorio Stivenu Kingu: Donirao sam 100 miliona dolara Ukrajini, a vi?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лавров допутовао у Њујорк на заседање Савета безбедности УН се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.