Уз помоћ ових навика скинућете килограме без свакодневног вежбања

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Apr.2023, 09:00

Уз помоћ ових навика скинућете килограме без свакодневног вежбања

Уколико желите да смршате, али једноставно немате времена, воље ни могућности за свакодневно вежбање, постоји низ навика које вам могу помоћи да се решите вишка килограма на друге начине. Фото: Pexels/Pixabay Иако је вежбање кључно за здравље и кондицију сваког од нас, многима се неће >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << наћи на листи приоритета. Нажалост, није довољно рећи ни да само треба уносити мање калорија како бисте смањили број килограма.
Уносите више воде Унос течности убрзава губитак тежине на неколико начина. На пример, вода за пиће може затворити ваш апетит, стимулисати ваш метаболизам и помоћи вашем телу да сагорева масноће као гориво. Осим тога, истраживање показује да испијање чаше воде пре јела смањује унос хране у наредном оброку.
Смањите стрес Многи људи под стресом посежу за нездравом храном. Стрес и негативно расположење повезани су са преједањем и смањеном физичком активношћу, а то су два значјна фактора ризика за дебљање.
Једите спорије Потребно је најмање 20 минута да се храна свари у организму. Ако једете само пет до 10 минута, већа је вероватност да ћете се прејести, јер свом телу не дајете довољно времена да препозна да је сито.
Припремите своје оброке Готова јела, која једете у ресторанима су углавном богата калоријама, а уз то када људи немају времена, често посежу за намирницама које су лако доступне без провере да ли је та опција здравија. Због тога се препоручује да сами припремате оброке, јер знате које додатке ћете убацити и на тај начин контролисати унос калорија.
Спавајте довољно Сан је неопходан за губитак килограма. Једна студија је открила да су појединци који су искусили 14 дана рестрикције калорија доживели мањи губитак масти када су спавали 5,5 сати у поређењу са 8,5 сати. То је веројатно због повећане производње хормона глади када нисте наспавани.
Tajna dugovečnosti je na vašem stolu!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Уз помоћ ових навика скинућете килограме без свакодневног вежбања се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.