Ове митове о шминкању треба што пре да заборавите – само вам одмажу

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Apr.2023, 17:01

Ове митове о шминкању треба што пре да заборавите – само вам одмажу

Жене у штошта верују, али у ово заиста нема потребе.Многи савети везани за негу лица и шминку су женама изузетно корисни, али, са друге стране, постоје и митови у које многе жене и даље верују, а могу само да им одмогну. Фото: Pexels/Adrienn Ово је седам најчешћих и требало би под хитно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да их заборавите.
Шминка је лоша за кожу Врло је лако кривити шминку за сваку реакцију коже. Али важно је и да се добро бринете о својој кожи. То укључује правилну исхрану, свакодневно чишћење лица, обавезно скидање шминке пре спавања и често чишћење четкица за шминкање. Такође, већина производа има формуле које су дизајниране да не затварају поре, односно да кожа остане прозрачна и након њиховог наношења.
Тамне обрве свима добро стоје Густе и тамне обрве све су популарније, али то не значи да свима подједнако добро стоје. Свако од нас има различите обрве и томе се треба прилагодити, а не слепо пратити трендове.
Увек можете да нагласите природан облик обрва тако што ћете их попунити и потамнити за неколико нијанси у односу на њихову природну боју, али немојте претеривати, јер ваше обрве тада неће изгледати природно.
Никад не наносите шминку прстима Многи људи не воле да дирају своје лице јер их је страх да ће на тај начин додатно ширити бактерије. Али прсти заправо могу да буду одличан мејкап алат. Наравно, пре наношења шминке ваше руке морају да буду чисте.
Наиме, прсти су одличан избор за наношење течне подлоге и кремастих производа попут коректора и руменила. Због топлоте коју прсти имају, они помажу при блендању подлоге и пигмента на врло природан начин.
Коректор увек мора да буде светлији од тона коже Постоји више боја коректора и свака има одређену функцију. Тако зелена боја неутралише црвенило, жута камуфлира тамне око очију, док коректор са белом базом минимализира изглед бора.
Зато бирајте коректор у зависности од тога какав изглед желите да постигнете, а не према овом миту. Јер, понекад светлија боја није најбољи избор када желите да сакријете одређену несавршеност.
Увек прво морате да нанесете коректор испод очију То није погрешно, али није ни обавезно ићи тим редоследом. Ако желите да уштедите на времену и остварите беспрекоран изглед коже, онда прво нанесите шминку на очи.
С обзиром на то да прах током наношења сенке може да се нађе на другим деловима лица, нарочито испод очију, онда је овај приступ једноставнији.
Када завршите са шминкањем очију, прах једноставно обришите влажном марамицом, а онда нанесите подлогу и коректор. На тај начин се прах неће залепити за коректор па тако подочњаци неће изгледати тамније него што јесу.
Козметички производи немају рок трајања Ништа не траје заувек, па тако ни козметички производи. Они јесу направљени тако да дуго трају, али након одређеног времена њихови састојци могу да се покваре.
Зато повремено проверите датум истека рока трајања и да ли је производ променио мирис или боју.
Скупља шминка је квалитетнија Већа цена производа не гарантује бољи квалитет. Постоје и други фактори које треба узети у обзир приликом куповине шминке. Заправо, већина састојака у свим производима је слична, без обзира на то да ли је реч о скупом или приступачнијем бренду.
Имајте на уму и то да је краћи списак састојака на производу најчешће бољи од дужег списка.
Dopaminski detoks: sve što treba da znate o tome

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ове митове о шминкању треба што пре да заборавите – само вам одмажу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.