Крема, лосион, млеко или уље – када се наносе и шта је најбоље за негу тела

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Apr.2023, 16:00

Крема, лосион, млеко или уље – када се наносе и шта је најбоље за негу тела

Многи занемарују негу тела у у свакодневним ритуалима, што није добро, јер су и кожи тела потребни редовна хидратација и хранљиви састојци. Фото: Pexels/Shiny Diamond Стога, у наредних неколико минута прочитајте опсежан водич, након кога сигурно нећете имати недоумица.
Крема за тело Време >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << наношења: ујутро/увече
Крема за тело пружа најизбалансиранију негу коже, јер садржи пуно различитих компоненти. Стога је крема најприкладнија за исхрану и влажење коже – отклања сувоћу, љуштење и подстиче дуготрајну хидратацију.
Због густе конзистенције креме се посебно препоручују у јесен и зиму. Идеална је за оне са сувом и изразито сувом кожом.
Лосион за тело Време наношења: јутро
Лосиони су лаганије текстуре, те су идеални за топла годишње доба, јер се брзо упијају и не зачепљују поре. Уз све то, лосиони за тело сјајно хидрирају кожу.
Лосиони су идеални за даме с масном и нормалном кожом. Често садрже воћне киселине, АНА киселине, не придоносе комедогености и, између осталог, доприносе љуштење горњег слоја епидерма.
Млеко за тело Време наношења: јутро
Млеко је производ који је по квалитету маснији од лосиона па му је главни задатак да негује кожу.
У склопу сваког млека налази се комплекс липида, па чак и биљно или право млеко: сојино, кокосово, козје, кравље. Саветује се женама које имају нормалну и масну кожу.
Уље за кожу Време наношења: увече (производу треба оставити времена да се упије)
Козметичка уља израђују се на бази етеричних и базних уља. За екстракцију уља најчешће се користе плодови какаа, разни орашасти плодови, семенке манга.
Уља савршено негују и влаже кожу, и стварају заштитни филм на њој. Будући да су у саставу таквих производа присутна етерична уља, дуго задржавају арому на телу.
Уља се посебно препоручују онима са сувом кожом, али се могу користити и код нормалног типа. Такође, не би требало злоупотребити овај козметички производ: боље је користити уља не више од 2-3 пута недељно, у комбинацији са лосионом или млеком.
Будући да већина уља има комедогени учинак, женама с масним типом коже и осипом на леђима и прсима боље је да се суздрже од коришћења уља.
Топ 8 савета за негу тела: – За храњење и влажење суве коже, посебно у зимском раздобљу, најбоља је употреба одговарајуће крема за тело.
– Лагано влажење коже у летњим месецима осигураће лосион за тело.
– За негу масне коже користите млеко.
– Уља за тело, упркос свом природном саставу и опипљивим предностима, боље је не злоупотребити.
– У идеалном случају, требало би имати неколико производа за негу коже тела за различита годишња доба.
– Не би требало да користити неколико производа одједном, на пример, лосион, млеко и уље – боље их је наизменично наносити у одређеним временским интервалима.
– Било који производ за негу коже треба наносити након туширања или купања, након што обришите кожу пешкиром.
– Средства за негу наносите у смеру од екстремитета према горе, кружним покретима – тако ћете осим хидратације и исхране додатно добити и лагану лимфну дренажну масажу која ће такође учинити своје.
Koliko puta dnevno treba prati zube?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Крема, лосион, млеко или уље – када се наносе и шта је најбоље за негу тела се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.