Тајландске власти издале упозорење на екстремне врућине за десетине провинција

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Apr.2023, 12:16

Тајландске власти издале упозорење на екстремне врућине за десетине провинција

Тајландске власти данас су упозориле становнике у многим деловима земље, укључујући и главни град Бангкок, да избегавају излазак напоље због екстремних врућина. Фото: Pixabay/10776551 У деловима Азије забележене су екстремне врућине овог месеца, а у појединим земљама иземерене су >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << рекордне температуре.
У Бангладешу и деловима Индије екстремне врућине довеле су до пораста потрошње струје, што је проузроковало несташице и редукције за милионе људи, преноси Ројтерс.
Према метеоролошким подацима, у Бангкоку је температура у округу Бангна достигла рекордна 54 степена Целзијуса, а надлежни су упозорили становништво да избегава активности на отвореном због опасности од топлотног удара.
Одељење за превенцију и ублажавање катастрофа саопштило је да ће температуре данас премашити 40 степени у најмање 28 провинција.
Стручњаци сматрају да су екстремне врућине последица климатских промена, наводи Ројтерс.
Micotakis predsednici predložio raspuštanje parlamenta i raspisivanje izbora

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тајландске власти издале упозорење на екстремне врућине за десетине провинција се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.