Осумњичени за крађу података Пентагона ширио информације дуже него што се мисли

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Apr.2023, 09:12

Осумњичени за крађу података Пентагона ширио информације дуже него што се мисли

Припадник америчке ваздухопловне Националне гарде, оптужен за цурење поверљивих докумената Пентагона, слао је осетљиве информације месецима великој онлајн групи, пренео је „Њујорк тајмс”, цитирајући онлајн објаве у чији је увид имао њујоршки лист. Фото: WikimediaComonns/David B. Gleason У >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << фебруару 2022. године, непосредно након руског напада на Украјину, корисник који одговара профилу осумњиченог Џека Тешеире (21), почео је да качи на интернет осетљиве тајне информације о руским ратним напорима на чет групи социјалне платформе Дискорд, у којој је било 600 чланова, пренео је Ројтерс, јавља Танјуг.
Ова чет соба је била лако доступна и била приказана на Јутјуб каналу. Пентагон је одбио да коментарише нове информације до којих је дошао „Њујорк тајмс”.
Тешеира се суочава са оптужницама да је одавао строго поверљиве војне тајне, а ухапшен је прошле недеље. Њујоршки листи наводи да новооткривене информације укључују детаље о руским и украјинским жртвама, активностима руских шпијунских агенција и помоћи која је послата Украјини.
Корисник који је качио податке тврдио је да је користио информације Националне безбедносне агенције, ЦИА и још неких обавештајних агенција. Овај случај се сматра најопаснијим цурењем америчких безбедносних података још откако се 700.000 поверљивих докумената, видео снимака и дипломатских депеша појавило на сајту Викиликс 2010. године.
Тешеира се терети за шпијунажу, јер је незаконито копирао и слао осетљив војни материјал, а друга оптужба је повезана са незаконитим узимањем војног материјала на недозвољену локацију. Правници су оценили да ће се, сасвим сигурно, суочити са још неком оптужницом.
Bajden potpisao izvršnu uredbu o “ekološkoj pravdi za sve“



Преузмите андроид апликацију.
Чланак Осумњичени за крађу података Пентагона ширио информације дуже него што се мисли се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.