Рецепт дана: Торта са бадемима

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Apr.2023, 05:00

Рецепт дана: Торта са бадемима

Рецепт за торту у којој ћете уживати. Фото: Pixabay/ChiemSeherin Састојци: 100 грама листова бадема 200 грама млевених бадема 4 јаја 200 грама шећера 100 милилитра слатке павлаке 250 грама путера Припрема: Загрејте рерну на 180 степени. На папир за печење распоредите 100 г листића бадема и запеците >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << их мало у рерни – док не порумене.
Фил: Одвојити жуманца од беланаца. У шерпу ставити жуманца са 80 грама шећера и 100 милилитра слатке павлаке и загревати на тихој ватри, непрестано мешајући жицом, док не почне да се згушњава. Пазите да не проври. Када се крема згусне, охладите је тако што ћете тепсију ставити у већи плех напуњен хладном водом. Стално мешајте жицом док се фил не охлади. У охлађени крем миксером умутити путер. Ставите фил у фрижидер.
Кора: Умутити беланца и додати 120 грама шећера. Полако умешајте 200 грама млевених бадема. На већи плех ставите папир за печење и од теста формирајте правоугаоник. Пеците кору на 180 степени не дуже од 15 минута. Пажљиво уклоните папир и оставите да се кора охлади. Исеците кору на три дела. Покријте коре филом, а на крају целу торту прелијте остатком фила са свих страна. Поспите колач печеним листићима бадема.
Пријатно!
Zašto je nezdrava hrana tako primamljiva i kako joj odoleti?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Торта са бадемима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.