Бивши тренер Кроулија добио најдужу суспензију у историји енглеског фудбала

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Apr.2023, 14:34

Бивши тренер Кроулија добио најдужу суспензију у историји енглеског фудбала

Бивши тренер фудбалера енглеског четвртолигаша Кроулија Џон Јемс суспендован је из свих активности у вези са фудбалом до 5. јануара 2026. године због дискриминаторног језика који је користио према играчима. Фото: WikimediaCommons/Stacey Harris Јемс је првобитно у јануару суспендован на 15 месеци, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << али је после одлуке жалбене комисије казна драстично повећана. Он је тад признао једну оптужбу, а кривим је проглашен за још 11 у вези са коментарима изнетим од 2019. до 2022. године, који се односе на етничко порекло, боју коже, расу, националност, веру, уверење или пол.
Дисциплинска комисија коју је основао Фудбалски савез Енглеске (ФА), утврдила је да је 63-годишњи тренер користио исламофобни језик, као и расне увреде и стереотипе према играчима тамније боје коже.
ФА је саопштио да је то најдужа забрана икад изречена у енглеском фудбалу због дискриминације, додајући да је то оправдано јер постоје „бројни примери несумњивог и очигледног расизма“. „Ово је дубоко узнемирујући случај за жртве и надамо се да ће исход ове жалбе помоћи да се извуче неки закључак. Такође се надамо да ће ово подстаћи свакога ко је доживео или био сведок дискриминације у фудбалу да то пријави“, наводи се у саопштењу ФА.
Бројни играчи Кроулија поднели су притужбе на Јемса Удружењу професионалних фудбалера, што је довело до истраге и до његове суспензије на 12 дана, пре него што је отпуштен у мају прошле године.
Lampard: Biće potreban rad, ali Čelsi će se boriti za trofeje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бивши тренер Кроулија добио најдужу суспензију у историји енглеског фудбала се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.