Брнабић: доста урађено на дигитализације царине, Отворени Балкан савршен модел

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Apr.2023, 14:31

Брнабић: доста урађено на дигитализације царине, Отворени Балкан савршен модел

Председница Владе Ана Брнабић разговарала је данас са генералним секретаром Светске царинске организације (СЦО) Куниом Микуријем о унапређењу рада царине, дигитализацији, модернизацији и јачању кадровских капацитета, саопштила је прес служба Владе Србије. Фото: Танјуг/Владимир >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Спорчић Брнабић је нагласила да је протеклих година доста урађено на дигитализацији царине, чиме је учињен значајан напредак и указала и на значај царине у одрживом развоју Србије, будући да је то, како је рекла, важна област за привредни раст и унапређење економије.
Премијерка је истакла да је иницијатива „Отворени Балкан“ савршен модел за повезивање региона и бржи проток људи и роба. Истовремено, додала је Брнабић, регионална сарадња је изузетно значајна за Србију, и политички и економски, и зато верује да ће тај формат бити унапређен и повећати број чланица.
Генерални секретар СЦО Кунио Микури истакао је да је у претходним годинама дигитална технологија убрзано напредовала и данас царине света треба да се повезују са другим агенцијама, базама комерцијалних података и отвореним платформама информација.
Микури је навео да СЦО подстиче сарадњу царинских администрација и трговинске заједнице, како би се унапредила комуникација, пре свега у области безбедности трговине. Како се наводи, он је понудио директну подршку у виду агенди, савета и других облика помоћи СЦО у спровођењу циљева царине Србије, коју види као земљу која има велики потенцијал за развој.
Vučić: Da ne bude bilo kakve dileme – nećemo podržati članstvo tzv. Kosova u UN

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић: доста урађено на дигитализације царине, Отворени Балкан савршен модел се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.