Јужна Кореја пооштрава контролу увоза морских плодова због воде из Фукушиме

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Apr.2023, 12:51

Јужна Кореја пооштрава контролу увоза морских плодова због воде из Фукушиме

Јужна Кореја ће оформити специјалну комисију која ће проверавати да ли увозници, дистрибутори и трговци на мало означавају порекло увезених морских плодова, а разлог је страх од контаминиране воде из јапанске нуклеарне електране Фукушима. Фото: Танјуг/Shohei Miyano/Kyodo News via AP Јужнокорејско >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Министарство за океане и риболов саопштило је данас да ће интензивна контрола почети следећег месеца у сарадњи за обалском стражом ове земље, преноси Јонхап.
Особе или компаније које не означе земљу порекла морских плодова ће морати да плате казну у максималном износу од 8.500 евра.
За фалсификовање етикете о земљи порекла морских плодова прети седам година затвора или казна од 80.500 евра.
Токио је недавно најавио да ће испуштати контаминирану воду из Фукушиме у море.
Јужна Кореја је 2013. године у потпуности забранила увоз морских плодова из осам јапанских префектура (области) због страха од повећаног нивоа радијације након катастрофе у Фукушими 2011. године, подсећа Јонхап.
Vlasnik Hogvortsa namerava da žičanom ogradom zaštiti zamak od neželjenih očiju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јужна Кореја пооштрава контролу увоза морских плодова због воде из Фукушиме се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.