Како Кимови „гастарбајтери” раде за режим?

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Apr.2023, 09:07

Како Кимови „гастарбајтери” раде за режим?

Упркос забрани Уједињених нација, хиљаде севернокорејских радника и даље раде у Кини и Русији, пише у најновијем извештају о стању људских права у најизолованијој земљи света, које је објавило министарство за уједињење јужнокорејске владе. Фото: Pixabay/murphyj1 Због затворених граница >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << током пандемије короне многи „гастарбајтери” Ким Џонг Уна остали су заробљени у земљама у које су послати не да би себи и својим породицама поправили животни стандард, већ да би практично у готово ропским условима радили за владу.
На основу анкете с више од 500 радника са Севера, који су до сада успели да из иностранства пребегну у Јужну Кореју, сазнаје се да су они били дужни да за државу годишње зараде између 7.000 и 10.000 долара. Реагујући на ове тврдње Сеула, провладин севернокорејски портал „Уриминзокири” извештај о радницима на принудном раду у иностранству назвао је „клеветом и измишљотином”.
Ипак, из Сеула тврде да је режим у Пјонгјангу пронашао начине да избегне санкције и настави да шаље раднике у Русију и Кину, користећи студентске и туристичке визе. Поменуте земље су и саме помагале Северној Кореји, која се налази под санкцијама, да заобилази забрану и тако дође до преко потребних девиза како би могла и даље да прети нуклеарним ракетама САД.
Када је Ким Џонг Ун прошлог лета признао независност самопроглашених народних република Доњецк и Луганск, руски амбасадор у Пјонгјангу Александар Мацегора најавио је долазак грађевинаца из Северне Кореје у Донбас, иако је Савет безбедности УН још 2017. године у склопу Резолуције 2397 усвојио забрану грађанима ДНРК да раде у иностранству како би се ограничили приходи Пјонгјанга.
УН су том резолуцијом наложиле да се сви севернокорејски радници врате кући из иностранства до краја 2019. године, што до данас није у потпуности учињено.
Kina izdvaja oko milijardu i po dolara subvencija poljoprivrednicima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како Кимови „гастарбајтери” раде за режим? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.