Мексички председник оптужио Пентагон за шпијунирање

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Apr.2023, 07:32

Мексички председник оптужио Пентагон за шпијунирање

Мексички председник Андрес Мануел Лопез Обрадор оптужио је данас Пентагон да шпијунира његову владу, након цурења информација у америчким медијима. Фото: Танјуг/AP Photo/Fernando Llano, File Он је додао да ће почети да поверава информације из оружаних снага како би заштитио националну >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << безбедност, пренео је Ројтерс.
Његови коментари су уследили неколико дана након што је Вашингтон пост објавио информације о очигледним тензијама између мексичке морнарице и војске, позивајући се на брифинг америчке војске, који је откривен у онлајн цурењу тајних америчких војних записа.
„Од сада ћемо чувати информације морнарице и Министарства одбране, јер смо мета шпијунирања од стране Пентагона“, рекао је Обрадор.
У Вашингтон посту наводи се да нема назнака да је цитирани документ дошао из пресретнутих комуникација мексичких званичника.
Обрадор је у понедељак рекао да акције америчких обавештајних служби представљају „увредљив упад који не би требало да буде прихваћен ни под каквим околностима“, додајући да не планира да укори САД, али да ће у неком тренутку разматрати услове за сарадњу.
Мексички председник је био под притиском да војску позове на одговорност за године наводних злостављања, укључујући пријављене нестанке људи и убиства.
Упркос томе, он је увећао значај улоге војске у јавној безбедности и настојао да под њену контролу стави Националну гарду која припада полицији, наводи Ројтерс.
Ruska Duma odobrila nacrt zakona o doživotnoj kazni za izdaju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мексички председник оптужио Пентагон за шпијунирање се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.