Добровољна ватрогасна друштва Србије добила опрему од Националне гарде Охаја

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Apr.2023, 14:31

Добровољна ватрогасна друштва Србије добила опрему од Националне гарде Охаја

Амбасадор САД у Србији Кристофер Хил присуствовао је данас донацији прве транше ватрогасне опреме у Ватрогасном савезу Србије, коју ће користити добровољна ватрогасна друштва у нашој земљи, а опрема је донација цивилних ватрогасних јединица из градова Охаја. Фото: Танјуг/Раде >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Прелић Хил је рекао да до пожара долази из више разлога, али да су ватрогасци увек ту да реше ствар и да сачувају безбедност свих грађана.
Додаје да је поносан на Националну гарду Охаја која сарађује са ватрогасним друштвом Србије. „Оно што је ново тј. идеја да се успостави сарадња између цивилног дела Национале гарде Охаја и српских добровољних ватрогасаца, то је нешто што сада по први пут пробамо и као што сте приметили ово је почетак који може да се покаже успешним за нашу даљу сарадњу и размотрићемо нове видове сарадње да се пружи помоћ у обнављању ватрогасних станица и додатних могућности за обуку“, рекао је Хил.
Амбасадор Хил је додао да је и отварање америчких компанија на врху листе приоритета и да је Србија главни партнер Србије када је у питању сектор услуга. „Сматрамо да је веома значајно да америчке компаније отварају њихове канцеларије, као што је „Циско“ у Нишу и битно је да се не отварају само у Београду него и у унутрашњости, а спрски народ је створио повољне услове за довођење инвеститора“, додао је он.
Председник ватрогасног друштва Србије, Драган Ћапин рекао је да је ова донација резултат добре сарадње између две земље, и да су пре пар месеци као чланови државне делегације били гости Националној гарди Охаја и да су се упознали са начином рада њихових ватрогасних јединица.
„Ово је први контингент опреме која се у виду донације даје Ватрогасном савезу Србије и вредност је 149.000 долара, ова опрема броји више од 250 артикала укључујући капуте, панталоне, рукавице и шлемове и ово је основна опрема наших чланова добровољних ватрогасних друштава“, рекао је он. Он је рекао да добровољна ватрогасна друштва у Србији има 400 која броје 3000 чланова и да је максимална опремљеност сваког члана од крајње важности како би обављали послове и како би и сами били безбедни.
В.д. помоћника министра унутрашњих послова Србије, начелник Сектора за ванредне ситуације, Лука Чаушић захвалио се Националној гарди Охаја на донацији за добровољне ватрогасце. „Добровољни ватрогасци су волонтери који своје слободно време користе да помогну суграђанима и они су хумани и храбри људи и пример су како се треба понашати у друштву, а јачањем Сектора за ванредне ситуације ми ћемо наставити и јачање друштава добровољних ватрогасаца“, истакао је он.
Hil: Krajnje je vreme da se ZSO pretvori u stvarnost

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Добровољна ватрогасна друштва Србије добила опрему од Националне гарде Охаја се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.