Шпански медији: Барселона због Реала одустаје од Суперлиге

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Apr.2023, 12:25

Шпански медији: Барселона због Реала одустаје од Суперлиге

Председник Барселоне Ђоан Лапорта објавиће ускоро да каталонски клуб одустаје од фудбалске Суперлиге, преноси Кадена сер. BФото: ТанјугAP Photo/Joan Monfort „Лапорта ће објавити да Барселоне одустаје од Суперлиге. Барселона се одлучила на овај корак, пошто је огорчена поступцима челника >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Реала током афере која потреса каталонски клуб. Челници Барселоне тврде да не могу да буду у истом такмичењу са партнером, који покреће тужбе против њих“, наводи Кадена сер.
Барселона је под лупом откако је објављено да је годинама плаћала милионе долара компанији која је припадала потпредседнику судијског фудбалског комитета Хозеу Марији Енрикесу Негреири за писане и видео извештаје процене судија пре утакмица. Исплате су наводно извршене између 2001. и 2018. године.
Најбогатији клубови Европе покушали су 2021. године да формирају Суперлигу, одвојену од УЕФА, али је пројекат пропао за мање од 48 сати након негодовања навијача, Влада и играча који су натерали Манчестер јунајтед, Ливерпул, Манчестер сити, Челси, Тотенхем, Арсенал, Милан, Интер и Атлетико да се повуку. Ову идеју остали су да заговарају Реал, Барселона и Јувентус.
Dušan Tadić strelac u pobedi Ajaksa

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шпански медији: Барселона због Реала одустаје од Суперлиге се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.