Састанак Куртија са кандидатима показује да ће он бити фактички градоначелник

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Apr.2023, 12:14

Састанак Куртија са кандидатима показује да ће он бити фактички градоначелник

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић саопштио је да је састанак премијера привремених приштинских институција самоуправе Аљбина Куртија са четворицом кандидата Покрета „Самоопредењење“ за градоначелнике у четири српске општине на северу КиМ заправо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << права порука коју Курти упућује Србима на Васкрс, а то је да ће фактички градоначелник северне Косовске Митровице, Звечана, Зубиног Потока и Лепосавића бити Аљбин Курти, као и да ће на северу КиМ владати његов Покрет „Самоопредељење“. Фото: Танјуг/Слободан Миљевић То што је својим кандидатима пожелео победу на недемократским и антисрпским изборима и представио број 115 који треба да буде заокружен, показује у свој својој суштини размере Куртијеве србомрзачке политике и програма његове странке да КиМ треба етнички очистити од Срба, истакао је Петковић, а саопштила Канцеларија за Косово и Метохију.
Петковић је указао да сада сви могу да виде колико је председник Александар Вучић био у праву када је говорио да Курти са два одсто албанске подршке на северу жели да влада као градоначелник над 98 одсто српског становништва које не жели да живи у Куртијевој лажној држави.
Такви избори, који имају за циљ да пониште постојање апсолутно већинског српског народа на северу КиМ наставак су терора и насиља Куртија над Србима, са циљем потпуне окупације севера, нагласио је Петковић. Указао је да највећу одговорност у покушају да политички и на сваки други начин буде поробљен српски народ на северу КиМ сноси међународна заједница, која снажно подржава насилно одржавање избора на којима Срби неће гласати.
„Како ће сада западни представници да објасне чињеницу да ће чисто српске средине и општине да води два одсто Албанаца који ће једини да изађу и гласају. Је ли то та врхунска демократија за коју се наводно залажу? А што се сви ти западни амбасадори и представници нису залагали за одржавање српских избора и референдума на КиМ, зашто тада нису жалили за демократијом и људским правима Срба која су тада погажена?“, запитао је Петковић.
Додао је да сви треба добро да погледају колико су били лицемерни сви ти западни представници који су тобоже бринули о регуларности избора у централној Србији, иако су одржани по највишим демократским стандардима и уз излажење у сусрет свим суштинским захтевима опозиције, док на Косову и Метохији од истих тих западних представника не постоји ни мрва бриге или одговорности за изборно насиље које Курти жели да спроведе на северу КиМ. „Толико је очигледно да српски народ на КиМ може да искључиво рачуна на бригу, одговорност и сваку врсту помоћи председника Вучића и Србије, док сви други желе да нас додатно притисну и укину наш слободарски дух. То им неће поћи за руком, јер држава Србија ће наставити да снажно подржава и води рачуна о свом народу на КиМ“, нагласио је Петковић.
Курти је у недељу разговарао са четворицом кандидата Самоопредељења, који ће учествовати на изборима у четири општине на северу КиМ заказане за 23. април.
На Фејсбук налогу Самоопредељења објављено је да је Курти уверио четворицу кандидата у снажну подршку странке и пожео им победу на изборима.
Marković: EU mora da pokaže odgovornost i utiče na prištinsku stranu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Састанак Куртија са кандидатима показује да ће он бити фактички градоначелник се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.