Огласили се Недимовић и Обрадовић: Меч између Чукаричког и Партизана биће одигран

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Apr.2023, 12:07

Огласили се Недимовић и Обрадовић: Меч између Чукаричког и Партизана биће одигран

Потпредседник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Бранислав Недимовић и председник Чукаричког Драган Обрадовић предложили су данас у заједничком саопштењу да у циљу заштите српског фудбала и небацања љаге на првенство овлашћено лице Заједнице Суперлиге одреди термин наставка >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << прекинутог меча Чукаричког и Партизана. Фото: sportskicentarfss.co.rs Утакмица 30. кола Суперлиге Србије између Чукаричког и Партизана прекинута је прошлог уторка у 21. минуту због нереда навијача „црно-белих“ на трибинама. Меч је требало да буде настављен у среду, 12. априла у 18 сати.
Међутим, Чукарички је потом саопштио да није добио званично обавештење о разлозима прекида утакмице и оценио да је једино исправно да се меч региструје службеним резултатом у његову корист. Чукарички је уједно уложио жалбу на одлуку о прекиду утакмице.
Заједница Суперлиге је потом одлучила да поново одложи меч, а тада је најављено да ће одлука о одигравању утакмице бити донета по окончању поступка по жалби Чукаричког.
„Желећи да фудбал победи насиље, спортски дух надвлада административни модел поступања, одржани су бројни разговори претходних дана између власника Чукаричког Драгана Обрадовића и потпредседника ФСС Бранислава Недимовића, а у циљу превазилажења хаотичних сцена на мечу овог клуба са Партизаном“, наводи се у заједничком саопштењу Недимовића и Обрадовића.
У саопштењу се константује да је недопустиво насиље које се догодило од стране навијача Партизана и да је једино оно разлог за прекид утакмице. „Константује се да су се органи реда максимално ангажовали и да њиховим чињењем су заштићени животи и здравље свих на стадиону и да је на основу готово свих чињеница Чукарички могао за ‘зеленим столом’ да добије овај меч“, наводи се у саопштењу.
Обрадовић и Недимовић су у циљу заштите српског фудбала и небацања љаге на СЛС и поштујући институције Заједнице суперлигаша и прволигаша изнели неколико предлога.
„Да Директор такмичења поштује све прописе и лично предузме мере засноване на актима. Затим да се у термину када овлашћено лице то одреди настави прекинути меч и да се сваки сличан преступ ‘драконски’ казни, а све у циљу заштите такмичења“, истиче се у заједничком саопштењу.
Потпредседник ФСС Бранислав Недимовић се захвалио Чукаричком на заштити интегритета Суперлиге иако су, како се тврди у саопштењу, били у прилици да административним путем реше меч у своју корист.
„На овај начин штитимо реуларност српског фудбала и свих његових актера у години када се наша репрезентација бори после 24 године да оде на Европско првенство, а српски клубови попут Црвене звезде, ТСЦ, Чукаричког, Партизана, Војводине и осталих боре да наш фудбал по први пут у новијој историји има више учесника у групним фазама. Регуларност, фудбал и Србија на првом месту“, закључује се у саопштењу које су потписали Недимовић и Обрадовић.
Mediji: Fudbaleri Čukaričkog i Partizana najverovatnije igraju u četvrtak?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Огласили се Недимовић и Обрадовић: Меч између Чукаричког и Партизана биће одигран се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.