Не бацајте љуске од јаја: Могу бити јако корисне у домаћинству

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Apr.2023, 09:00

Не бацајте љуске од јаја: Могу бити јако корисне у домаћинству

Немојте бацати љуске од јаја које вам могу бити јако корисне. Фото: Pexels/Los Muertos crew Често их бацамо, а не би требало.
Љуска јаја веома је корисна у домаћинству и не би требало да је бацамо.
Богата је калцијумом и минералима, па је неретко део и ,,бјути“ рутине. Свакако није за >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << мешовити отпад, а супер је додатак за компост.
1. Љуске јаја помажу у заштити биљака Поставите сломљене љуске око биљака у врту. Тако им се пужеви неће приближавати.
2. Компостирајте Љуска је пуна минерала који су важни за компостирање тако да се не устручавајте да их додате у смесу за компост.
3. Нека вам послужи за чишћење Љуска јаја одлична је за чишћење каменца. Уситните љуску, помешајте је са водом и детерџентом и рибајте.
4. Декорација Можете да направите мирисне свеће од љуске. Уместо што бисте користили стаклену часу, употребите љуску јаја.
5. Направите маску за лице Природне маске за лице увек су добар избор, а посебно се истиче банана и авокадо који хране кожу. У своју маску додајте уситњене љуске које ће нахранити кожу.
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Не бацајте љуске од јаја: Могу бити јако корисне у домаћинству се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.