“Бркови“ стижу на Блоксток!

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Apr.2023, 13:01

“Бркови“ стижу на Блоксток!

Како нам се приближава 1. јул, све више нам је у глави чињеница да долази време када ће најстарији активни фестивал рокенрол музике поново окупити све Новосађане на добро познатој локацији – у Железничком парку. Ипак, заслуге за то што ће и ове године парк бити препун могу се >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << приписати и сјајном “line up“-у који полако открива велика имена која ће наступати. Фото: PrtSc/Facebook.com Данас је на званичним страницама Блоксток фестивала откривено да ће на овогодишњем фестивалу наступати загребачки турбофолк-панк рок бенд “Бркови“!
Организатори истичу да је долазак великог имена као што су “Бркови“ још једана од гараницја да ће фестивал и ове године бити више него посећен и успешан.
Поред великих имена из музичког света, Блоксток фестивал, који ове године слави четврт века постојања, познат је по стварима које се не мењају, а то су БЕСПЛАТАН УЛАЗ и промоција младих ауторских бендова!
Ко су “Бркови“ и зашто их волимо? Група “Бркови“ постоји од 2004. године, а за то време издали су чак 8 студијских албума. Интересантно је да је сваки од тих албума објављен самостално без издавачке куће, јер је бенд сматрао да им издавачке куће за промоције њихових албума уопште нису потребне.
Кроз њихово постојање живи истински панк! Они и даље своје албуме на компакт дисковима деле на наступима, али се исто тако све што су икада избацили у својој дискографији потпуно бесплатно може скинути у mp3 формату са њиховог сајта.
Текстови песама су оргинални и несвакидашњи, а оно што их разликује од остатка панкерских бендова јесу текстови који нису у складу са каласичном панк тематиком већ се баве темама које генерално обрађује турбофолк сцена (љубав и тако то).
Оваквим одступањем изван граница класичног панка, “Бркови“ су заправо створили свој сопствени стил који су назвали “PunkFolkWellness”.
Бркови су познати по занимљивим називима нумера, а све и да никада нисте чули за овај музички стастав, убеђени смо да сте чули за песме “Хоћу да ми дијете слуша народњаке“, “Балкаснки жиголо“, “Пизда материна“ итд…
Свој последњи, 8. албум по реду, под називом “Крвава новчаница“ бенд је објавио недавно, а њихов наступ на Блоксток фестивалу биће један од правих момената да се новосадска публика подсети старих нумера, али и послуша нове песме које ће сигурно постати својеврсни хитови!
Нови албум је уједно и први албум снимљен са новим члановима бенда Талентином (Аленом Влајнићем) и Торбицом (Игором Паспаљом) који је 2020. године проглашен за гитаристу године у свету од стране престижног магазина “Guitar World“.
Док се загревате за овогодишњи Блоксток који ће, по свему судећи, доказати да је итекако оправдао свој животни век, песме са новог албума “Бркова“ можете преслушати ОВДЕ.
Подсећамо, Блоксток је до сада имао прилику да угости неке од највећих имена домаће и регионалне панк и рок сцене, међу којима се издвајају Партибрејкерси, „Yu“ Група, Ритам Нереда, „Atheist Rap“, Бркови, Прљави инспектор Блажа и Кљунови, Мортал Комбат, као и многи други.
Koncert bendova Rottenness i Gorgatron u SKCNS Fabrika, 19. jun

Преузмите андроид апликацију.
Чланак “Бркови“ стижу на Блоксток! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.