Српски кошаркаш Никола Јокић финалиста МВП трке у НБА лиги

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Apr.2023, 12:40

Српски кошаркаш Никола Јокић финалиста МВП трке у НБА лиги

НБА лига је на званичном сајту саопштила имена тројице кандидата за МВП признање у сезони 2022/23, на списку се налази српски кошаркаш Никола Јокић, а противкандидати су му Јанис Адетокумбо и Џоел Ембид. Фото: Танјуг/AP/Darren Abate Њих тројица су се и прошле сезоне нашла у ужем избору, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << кад је Јокић освојио другу узастопну награду за најкориснијег играча.
Репрезентативац Србије има реалне шансе да буде лауреат и трећи пут узастопно и тако се придружи Вилту Чемберлену, Билу Раселу и Лерију Бирду који су једини играчи са по три узастопна МВП признања.
Према последњем пресеку НБА лиге, управо је Јокић главни фаворит пошто је још једном прескочио центра Филаделфије Џоела Ембида.
Јокићев Денвер је први пут у историји заузео прво место на Западу. У просеку је бележио 24,5 поена, 11,8 скокова и 9,8 асистенција.
Ембид је најбољи поентер лиге са 33,1 поеном у просеку. Уз то има 10,2 скокова и 4,2 асистенције. Адетокумбо иза себе има најбољу шутерску сезону са 31,1 поеном у просеку уз 11,8 скокова и 5,7 асистенција.
У Топ 10 МВП трке били су још и Џејсон Тејтум, Донован Мичел, Домантас Сабонис, Шај Гилџес-Александер, Лука Дончић, Џејмс Харден и Кевин Дурент.
Košarkaši Denvera protiv Minesote u plej-ofu, poznati svi parovi doigravanja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Српски кошаркаш Никола Јокић финалиста МВП трке у НБА лиги се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.