САД: Законодавно тело Монтане усвојило закон о забрани Тик-Тока

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Apr.2023, 12:20

САД: Законодавно тело Монтане усвојило закон о забрани Тик-Тока

Заступници у америчкој савезној држави Монтани усвојили су закон о забрани популарне кинеске видео-апликације ТикТок и својом одлуком додатно угрозили пословање те кинеске компаније у САД. Фото: Pixabay/antonbe Закон, познат као СБ 419, забрањује продавницама мобилних апликација да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << нуде ТикТок корисницима у Монтани, преноси Ројтерс.
За одлуку о забрани гласала су 54 заступника, а против су била њих 43.
Закон предвиђа казне за продавнице које би наставиле да нуде апликацију ТикТок, али није јасно како би држава спроводила забрану.
Текст закона је упућен гувернеру Монтане Грегу Џианфортеу на потписивање, потврдио је његов портпарол.
У саопштењу компаније ТикТок се наводи да ће борба за кориснике апликације бити наставјена.
„Наставићемо да се боримо за кориснике и креаторе ТикТока у Монтани и поштовање права наведених у Првом амандману америчког Устава, која су угрожена овом одлуком власти у Моантани“, наведено је у саопштењу кинеске компаније.
SAD, Japan i J.Koreja planiraju zajedničke vojne vežbe zbog pretnji S.Koreje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД: Законодавно тело Монтане усвојило закон о забрани Тик-Тока се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.