Назапамћена несташица горива на Куби

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Apr.2023, 11:50

Назапамћена несташица горива на Куби

Председник Кубе Мигел Диаз-Канел потврдио је данас да је несташица горива у земљи проузркована непоштовањем уговорних обавеза држава које би требало да испоручују енергенте, уз образложење да је за то „крива сложена енергетска ситуација (у свету)“. Foto: Pixabay/IADE-Michoko Диаз-Канел >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је у ТВ обраћању рекао да Куба има на располагању мање од 400 тона бензина дневно за своје активности, а потребно јој је између 500 и 600 тона дневно, преноси Ројтерс.
„Још увек немамо јасну представу о томе како ћемо превазићи ову ситуацију“, признао је кубански председник у јеку енергетске кризе без преседана на Куби.
Фрустрирани грађани сатима чекају у редовима, понекад и данима, спавају у својим колима да би напунили резервоаре, а несташицом су погођени и таксисти, туристи и јавни превозници.
Peking: Sankcije SAD kineskim kompanijama utiču na globalno snabdevanje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Назапамћена несташица горива на Куби се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.