Ванг позвао Немачку да подржи мирно уједињење Кине и Тајвана

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Apr.2023, 10:40

Ванг позвао Немачку да подржи мирно уједињење Кине и Тајвана

Високи кинески дипломата Ванг Ји изјавио је на састанку са немачком министарком спољних послова Аналеном Бербок да се „нада и верује“ да ће Немачка подржати „мирно уједињење“ Кине са Тајваном, саопштило је данас кинеско Министарство спољних послова. Фото: Танјуг/Anton Novoderezhkin, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Ванг, који је члан Политбироа Централног комитета Комунистичке партије Кине (КПК) и директор Канцеларије Комисије за спољне послове ЦК КПК, додао је да је Пекинг својевремено подржао поновно уједињење Немачке, преноси Ројтерс.
„Да би се одржала стабилност у Тајванском мореузу, неопходно је да се чврсто супротставимо сепаратистичким активностима везаним за ’независност Тајвана‘“, рекао је Ванг.
Он је додао да је „повратак Тајвана у Кину“ важна компонента међународног поретка после Другог светског рата.
Пекинг, који Тајван сматра својом територијом, никада није искључио употребу силе како би острво ставио под контролу.
Ванг је такође рекао да је Кина спремна да ојача размену и комуникацију са Немачком како би унапредила међусобно разумевање и припремила се за нову рунду консултација две владе, наводи Ројтерс.
Аналена Бербок данас завршава посету Кини.
Vrhovni sud: Bolsonaro mora da svedoči o januarskim neredima u roku od 10 dana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ванг позвао Немачку да подржи мирно уједињење Кине и Тајвана се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.