Домаћице упозоравају: Ево како да знате да ли сте претерали са количином детерџента за веш

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Apr.2023, 10:30

Домаћице упозоравају: Ево како да знате да ли сте претерали са количином детерџента за веш

Ако претерујете, немојте се изненадити зашто ваш свеже опрани веш не мирише на чисто… Фото: Pexels/Sarah Chai Најмање од свега, ма колико то било парадоксално, домаћице почетнице греше са количином прашка, јер пажљиво прате упутства на кутији и израчунавају количину детерџента у зависности >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << од броја прљавих ствари. Али временом, овај процес прелази у режим аутопилота и периодично има превише детерџента у машини.
Ево како можете проверити да ли сте претерали: Одећа је тврда и не тако пријатна на додир. То се дешава зато што у машини нема довољно воде за количину праха коју сте сипали. Због тога се остаци не испиру, већ се таложе на стварима.
У машини се осећао непријатан мирис, који остаје на одећи. Наслаге сапуна унутар бубња и црева су можда довеле до буђи и бактерија.
Почињете да кијате и чешете очи након што обучете опрану одећу. На кожи се појављује свраб. Ово може бити алергијска реакција тела на прах који је остао на стварима.
Одећа у боји постаје мање светла. Ово може бити случај ако детерџент за веш садржи избељивач. У прописаној дози не утиче на боју, али у вишку може је испрати.
Oslobodite se mrava i drugih insekata koristeći ovu prirodnu smesu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Домаћице упозоравају: Ево како да знате да ли сте претерали са количином детерџента за веш се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.