Пекинг: Санкције САД кинеским компанијама утичу на глобално снабдевање

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Apr.2023, 10:26

Пекинг: Санкције САД кинеским компанијама утичу на глобално снабдевање

Кинеско министарство трговине саопштило је данас да се та земља „одлучно противи“ санкцијама које су Сједињене Америчке Државе увеле неким кинеским компанијама због њихове наводне повезаности са Русијом, преноси Ројтерс. Фото: Pixabay/jeremy888 Министарство је саопштило да би Вашингтон >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << требало одмах да исправи оно што је назвало „погрешним поступањем“ и заустави „неразумно истискивање кинеских компанија“, преноси Ројтерс позивајући се на медије у Кини.
Пекинг је поручио да тај потез САД утиче на безбедност и стабилност глобалних ланаца снабдевања.
САД су у среду увеле санкције за више од 120 ентитета, укључујуц́и и кинеске фирме, како би извршиле додатни притисак Русију због рата који води у Украјини, наводи Ројтерс.
Predsednik Bajden u Irskoj izjavio da je odlučio da se kandiduje za drugi mandat

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пекинг: Санкције САД кинеским компанијама утичу на глобално снабдевање се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.