Поврће које смањује масне наслаге на стомаку

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Apr.2023, 18:01

Поврће које смањује масне наслаге на стомаку

Свако поврће је богато разним хранљивим материјама. У зависности од тога који циљ желимо да постигнемо, бираћемо и начин исхране. Фото: Pixabay/pasja1000 Ако смо за циљ поставили губитак стомачног сала, постоје специфичне намирнице на које треба обратити пажњу, па вам доносимо неколико >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << врста поврћа које морате одмах да уврстите у јеловник.
Kељ Кељ је лиснато зелено поврће препуно хранљивих материја. Уз овај укусни лист добићете витамине А, К, Ц и Б6, као и манган, бакар и калијум. Такође ћете добити влакна и протеине, чак 100 грама протеина на само 43 калорије кеља.
Шаргарепа На крају крајева, шаргарепа је укусно коренасто поврће које садржи више хранљивих материја него што многи људи мисле. Термогени ефекат хране (ТЕФ) је метаболички одговор услед варења и асимилације хране. С обзиром да шаргарепа има тврду текстуру, она има висок ТЕФ, због чега тело сагорева више калорија.
Спанаћ Спанаћ је идеална намирница јер га можемо уградити у разне оброке, а одлично делује као салата, салата или као састојак протеинског смутија. Према дијететичарима, додавање више спанаћа вашој исхрани може вам помоћи да изгубите масноћу на стомаку. Спанаћ је богат влакнима и помаже варењу. Такође је богат витамином К, који може подржати губитак тежине, укључујући висцералну масноћу.
Црвена паприка Црвена паприка је свестрано поврће природне слаткоће које се одлично слаже у чорби или у тортиљи. Паприка је идеално поврће за додатак исхрани за мршављење јер је мало калорија и богата хранљивим материјама, а истовремено помаже да се осећате сити након оброка. Тако да могу помоћи у спречавању преједања до краја дана.
Броколи Броколи је једно од најхранљивијег поврћа које можете пронаћи. Ово поврће крсташа богато је антиоксидансима који су повезани са смањењем упале. Примарно једињење у броколију је сулфорафан, који делује тако што снижава цитокине у телу. Смањењем упале, тело је боље способно да контролише тежину и ефикасно ради на сваком другом метаболичком процесу. Броколи такође садржи неколико других хранљивих састојака који могу подстаћи губитак масти на стомаку, укључујући витамин Ц, калцијум и хром. Ово поврће је такође храна са високим садржајем угљених хидрата, тако да има користи и када је у питању губитак тежине и снабдевање енергијом. Важно је нагласити да ове намирнице помажу у постизању циља, али их је неопходно комбиновати са другим намирницама како бисмо имали уравнотежену исхрану. Такође, иако се каже да је храна 70% успеха за равнији стомак, укључите тренинг најмање два пута недељно.
Ne jedete žumanca! Kada ovo čujete počećete da ih jedete!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Поврће које смањује масне наслаге на стомаку се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.