Јапан одобрио план за изградњу првог казина у земљи у Осаки

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Apr.2023, 14:06

Јапан одобрио план за изградњу првог казина у земљи у Осаки

Јапан је данас одобрио план за изградњу првог казина у земљи, у Осаки, на западу, отварајући пут изградњи ризорта вредног 1,8 билиона јена (13,5 милијарди долара) који би требало да буде отворен 2029. године, са циљем да привуче домаће и међународне посетиоце. Фото: Танјуг/AP Photo/Wayne Parry Џиновски >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << комплекс у Јумешими састојаће се из хотела, конференцијског центра, тржног центра, музеја и терминала за трајекте, а гостима ће бити на располагању и оближња платформа за хеликоптере, пренео је Ројтерс.
Казина су раније била илегална у Јапану, као и све врсте коцкања, али је законом о интегрисаном одмаралишту (ИР) из 2018. године предвиђен изузетак за казино игре као што су покер или бакара у званично одобреним установама у циљу привлачења туриста. Јапан се сматра сјајним тржиштем за оператере казина због имућног становништва и богатих азијских коцкара из околних земаља, иако су истраживања јавног мњења показала да су многи грађани забринути да би то повећало број зависника од коцкања и пораста криминала.
Амерички оператер казина МГМ ризортс интернешенал и локални партнер Орик Корп предводе пројекат Осака ИР, при чему сваки поседује по 40 одсто удела у компанији која је основана да управља комплексом.
Још 20 компанија поседује преосталих 20 процената, према документу локалне самоуправе, у коме се наводи да су МУФГ банка и Сумитомо Мицуи Банкинг Корп обезбедиле 550 милијарди јена за финансирање ризорта. Јапански премијер Фумио Кишида изјавио је да ће пројекат допринети економском расту области Кансаи код Осаке.
Ризорт планира да оствари годишњи приход од 520 милијарди јена, углавном од коцке, а предвиђа се да ће привући долазак шест милиона страних и 14 милиона домаћих посетилаца, према пројектном документу.
Ustavni savet Francuske danas odlučuje o penzionoj reformi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јапан одобрио план за изградњу првог казина у земљи у Осаки се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.