Хоћу да подижем нашу војску, ниједан метак нећемо извести у Украјину и Русију

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Apr.2023, 13:57

Хоћу да подижем нашу војску, ниједан метак нећемо извести у Украјину и Русију

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће наставити да ради на подизању војске и војне индустрије наше државе, али да Србија ниједан метак неће извести у Украјини и Русију. Фото: Танјуг/Зоран Жестић „Када кажете продајате НАТО земљама, а извините не можемо да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << продајемо ОДКБ земљама, не можемо да продајемо пријатељима Русије, не можемо да продајемо НАТО земљама и њиховим пријатељима, а коме да продајемо?“, упитао је Вучић коментаришући изјаву председника покрета Србија центар Здравка Поноша у вези са извештајем у којем се тврди да српско оружје завршава на ратишту у Украјини.
„Замислите, не можемо да продајемо Шпанији, Чешкој, а коме да продајемо? Шта желите да урадимо, да укинемо нашу производњу, фабрике, радна места људима, плате и пензије, јел то смисао?“, упитао је Вучић на конференцији после сусрета са председником Републике Српске Милорадом Додиком. Он је навео да то говоре људи који се залажу за Украјину и који су за увођење санкција Русији и додао да неће да учествује у затварању фабрика и да ће наставити да ради на подизању војске и наше војне индустрије и да ниједан метак никад нећемо извести у Украјину и Русију.
„Ти пријатељу и многи други већ сте уништили довољно војске и од наше наменске индустрије, спаљивали тенкове, уништавали стреле, осе, зоље, нема шта нисте урадили, стреле за 165 долара по комаду, срамота! ја то да радим нећу. Ми правимо нешто што се користи на ратишту, то није за модну писту и није за ручак. И храну кад произведете вишак она ће на нечијој трпези да заврши било где у свету, а не оруђе или оружје или миниција“, навео је Вучић.
Vučić: Izgradnja dva memorijalna centra – u Donjoj Gradini i Beogradu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Хоћу да подижем нашу војску, ниједан метак нећемо извести у Украјину и Русију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.